Werkbaar werk

Elke burger moet een eerlijke kans krijgen om zijn dromen waar te maken. Zorgen dat iedereen mee kan, dat is waar politiek om draait. Wij doen het niet voor onszelf, maar voor jou. Samen gaan we geen enkele uitdaging uit de weg en zorgen we ervoor dat niemand uit de boot valt. Daarom zet ik me in voor een stad waar iedereen perspectief kan hebben op een degelijke, werkbare job.

  • In Gent moet iedereen zich kunnen thuis voelen. Laat ons gaan voor een arbeidsmarkt die toegankelijk is voor iedereen. Uitbuiting en discriminatie zijn onaanvaardbaar. Discriminatie pakken we aan.We bestrijden sociale dumping en ondersteunen slachtoffers ervan zoveel mogelijk.
  • Onze streek bruist, en dat hebben ondernemers van het hele land en ver daarbuiten begrepen. We geven zuurstof aan lokale bedrijven en kmo's die bouwen aan een betere toekomst. Ons werkgelegenheidsbeleid heeft zowel het perspectief van de werkzoekenden als dat van de werkgevers op het oog. De sociale economie is niet meer weg te denken uit ons tewerkstellingsbeleid. Ze vergt sterk en creatief ondernemerschap dat goed verankerd is en schokken kan opvangen voor kwetsbare werknemers.

  • We hebben ook aandacht voor innovatieve projecten voor werkenden. We promoten levenslang leren en het diversifiëren van loopbanen. We moedigen projecten aan die de autonomie en het initiatief van werknemers bevorderen en die bijdragen tot een beter evenwicht tussen werk en vrije tijd. We ondersteunen oudere werknemers, met het oog op een kwalitatieve eindeloopbaan.

 

 

 

Error in tag 'tag' - No such tag slug werkbaar_werk