Thema's

Verandering hangt in de lucht. Overal tonen doeners dat het anders kan. Met een klein gebaar, vol lef en levenslust. Ook in jouw gemeente, jouw wijk, en ja, zelfs jouw straat.

Want hier begint de vooruitgang. Hier bouwen we samen aan een bruisende buurt waar mensen voor elkaar zorgen. Hier is het betaalbaar wonen, met aangename straten en verfrissend groen. Hier wordt je stem gehoord en krijgt iedereen een eerlijke kans.

Werkbaar werk

Elke burger moet een eerlijke kans krijgen om zijn dromen waar te maken. Zorgen dat iedereen mee kan, dat is waar politiek om draait. Wij doen het niet voor onszelf, maar voor jou. Samen gaan we geen enkele uitdaging uit de weg en zorgen we ervoor dat niemand uit de boot valt. Daarom zet ik me in voor een stad waar iedereen perspectief kan hebben op een degelijke, werkbare job.

In Gent moet iedereen zich kunnen thuis voelen. Laat ons gaan voor een arbeidsmarkt die toegankelijk is voor iedereen. Uitbuiting en discriminatie zijn onaanvaardbaar. Discriminatie pakken we aan.We bestrijden sociale dumping en ondersteunen slachtoffers ervan zoveel mogelijk. Onze streek bruist, en dat hebben ondernemers van het hele land en ver daarbuiten begrepen. We geven zuurstof aan...

Lees Meer ›

Gent verkeersveilig

Veilige straten zijn een basisrecht. Elke Gentenaar, van jong tot oud, moet zich met een gerust hart kunnen verplaatsen. Dat is het uitgangspunt.

Zowel de binnenstad als de rand moeten nog veiliger en aangenamer worden. Meer alternatieven voor autoverkeer verbeteren de leefkwaliteit en de verkeersveiligheid. Tegelijk moet elke wijk bereikbaar blijven. Er moeten ingrijpende investeringen gebeuren om onze ambitie - 20% openbaar vervoergebruikers tegen 2030 - waar te maken. Wij dromen van een...

Lees Meer ›

Meer groen in Gent

Snuif de frisse lucht op, kuier door gezellige straten en kom tot rust in verkwikkend groen. Wie wil er nu niet in zo'n buurt wonen? Groen maakt gelukkig. Dat zeggen wij niet, maar dat is wetenschappelijk bewezen. Een struik, een boom, een park of bos dichtbij. Dat moet kunnen. Ook in Gent.

Van natuur in je buurt word je gezonder en creatiever. We zorgen ervoor dat je meer groen kan zien, voelen en ruiken. En dat je daarvoor niet te ver hoeft te gaan. We realiseren de groennorm* voor elke Gentenaar, prioritair in dichtbebouwde woonwijken. Langs drukke wegen kan groen fijn stof...

Lees Meer ›