
Tijdens de coronacrisis stage lopen of een vakantiejob doen, is voor jongeren niet altijd mogelijk. Werkervaring is nochtans belangrijk om een eerste job te vinden. Daarom zullen we 70 beroepsinlevingsstages (BIS-stages) cofinancieren. Het project kost 75.000 euro.
Administratieve ondersteuning
Gentse schoolverlaters die werkzoekend zijn en hun cv willen versterken via een stage, krijgen een duw in de rug van de Stad Gent. Consulenten helpen deze jongeren bij het vinden van een passende stageplaats, en ondersteunen hen met de opmaak van het opleidingsplan. Ook tijdens de stage is er opvolging en verdere coaching.
Financiële ondersteuning
Naast de administratieve drempel wil de Stad Gent ook de financiële drempel voor stageaanbieders verlagen. BIS-stages zijn betaalde stages. De Stad neemt voor 70 BIS-stages de helft van de vergoeding voor de jongere voor eigen rekening, en dat tijdens de eerste 3 maanden van de stage.
'Via stages kunnen schoolverlaters hun kennis en vaardigheden aanvullen met competenties dankzij een concrete werkervaring die aansluit bij het behaalde diploma. We ondersteunen zowel stagiair als werkgever, en dat zowel administratief als financieel.'
Voor wie?
Het aanbod is gericht op jongeren tussen 18 en 30 jaar die wonen in Gent en die in 2020 of 2021 de school verlaten hebben of zullen verlaten. De stage moet van start gaan voor 15 mei 2021. Geïnteresseerde jongeren kunnen zich melden bij de de Stad Gent via [email protected] of op 09/266.83.00. Bedrijven die een BIS-stage willen opzetten, kunnen zich daar ook melden.
Het project past in de relanceacties voor de Gentse arbeidsmarkt en zal 75.000 euro kosten. Het reglement gaat in vanaf 1 december 2020, onder voorbehoud van goedkeuring door de gemeenteraad van 23 november 2020.