Meer groen in Gent

Snuif de frisse lucht op, kuier door gezellige straten en kom tot rust in verkwikkend groen. Wie wil er nu niet in zo'n buurt wonen? Groen maakt gelukkig. Dat zeggen wij niet, maar dat is wetenschappelijk bewezen. Een struik, een boom, een park of bos dichtbij. Dat moet kunnen. Ook in Gent.

  • Van natuur in je buurt word je gezonder en creatiever. We zorgen ervoor dat je meer groen kan zien, voelen en ruiken. En dat je daarvoor niet te ver hoeft te gaan. We realiseren de groennorm* voor elke Gentenaar, prioritair in dichtbebouwde woonwijken. Langs drukke wegen kan groen fijn stof capteren en de luchtkwaliteit in de woonwijken verbeteren. Groen en water zorgen ook voor afkoeling en plaatsen voor verpozing.
  • We laten kleinere en grotere zones over aan de natuur om de rijkdom aan dieren en planten te doen toenemen. Wijkgroen, lanen en tuinen moeten een fijnmazig groennetwerk vormen waar iedereen moet kunnen van genieten; niet-benutte percelen schakelen we in voor natuur. We koesteren onze grotere natuurgebieden en breiden het aantal bossen uit.
  • Vanaf de planning van nieuwe natuur– en groenprojecten werken we echt samen met alle Gentenaars. Zij geven de projecten mee vorm, geven aan wat belangrijk is en steken de handen uit de mouwen bij het onderhoud.
  • Meer groen is bovendien de beste en goedkoopste bescherming tegen luchtvervuiling, klimaatverandering, wateroverlast en hittegolven.
Error in tag 'tag' - No such tag slug openbaargroen