Plaats 11

De kogel is door de kerk, de lijstvorming voor sp.a en groen in Gent is zo goed als rond.
Gisteren besliste het congres van Groen Gent wie welke plaats inneemt op de lijst van het kartel.

Groen duidt 8 mannen en 7 vrouwen aan. Boven aan de lijst staan uiteraard onze boegbeelden: burgemeester Daniël Termont en Groen-fractieleider Elke Decruynaere. Lijstduwers zijn Vlaams parlementlid en fractieleider Filip Watteeuw en minister Freya Vanden Bossche.

Ik zal als tweede man van Groen van op de elfde plaats onze sociaal-ecologische punten kunnen verdedigen. Het is een fantastische plaats en een zeer grote uitdaging. Een meevaller is ook nog eens dat ik jongste van heel de sp.a-Groen lijst ben en naast Greet Riebbels (plaats 4, sp.a) de eerste niet-mandataris. Omringd door Annelies Storms (plaats 10) en Ilknur Cengiz (plaats 12), beiden spirit-kandidaten in 2006, vandaag respectievelijk fractieleiders van sp.a en ProGent, ben ik omringd door twee straffe madammen.  

Als je ziet wie verder staat in de lijst: Guy Reynebeau (sp.a schepen), Bruno Matthys (voorzitter van sp.a Gent), Dirk Holemans (OCMW-fractieleider en coördinator van Oikos - groene denktank) en natuurlijk alle nationale mandatarissen als lijstduwers, dan kan ik alleen maar dankbaar zijn voor het vertrouwen dat Groen in mij stelt en mijn borst nat maken voor de campagne.

Ik kan me voorstellen dat enkele van de rode kameraden vreemd zullen opgekeken hebben met die  ACLVB’er bovenaan de lijst. Als syndicalist is het mij maar Ă©Ă©n keer om de vier jaar om de eigen vakbond te doen: bij de sociale verkiezingen. Daarnaast gaat het in de eerste plaats om de zwakkeren en het omkaderen van werknemers van gelijk welke strekking of achtergrond. Wie in Gent zal het voor hen zo goed kunnen opnemen als het groenrode project? Bovendien zijn er bij de kandidaten ook wat werkgeversvertegenwoordigers (ook uit de non-profit) en dat is een goede zaak… Een programma zo ambitieus als die van het kartel kan alleen maar uitgevoerd worden als ze gedragen wordt door zeer veel verschillende groepen van de Gentse samenleving; die ook vertegenwoordigd zijn op de lijst.

Als jongste kandidaat zal ik moeten bewijzen mijn plaats waard te zijn. Het zal niet evident worden, maar ik zal er wel alles aan doen. Het wordt knokken voor elke stem. Af en toe krijg ik de opmerking dat ik van op plaats 11 zeker verkozen zal zijn, maar niets is minder waar… Op de sp.a-spirit lijst van 2006, stond Guy Reynebeau op plaats 11 en werd tweede opvolger – dat hij nu schepen is laat ik in het midden. Zoals ik zei dus: vechten voor elke stem. Het verkiesbaarheidscijfer hangt af van de uitslag van de verkiezingen, maar het zou toch goed zijn van op plaats 11, minstens 1111 stemmen te halen. Dat is echter allemaal rekenwerk voor 14 oktober. Het zal nu zaak zijn het programma af te werken en er mee de boer op te gaan, samen, dag in dag uit… Graag met jouw steun.

Voor wie de volledige lijst wil bekijken en wat meer info wil bij de kandidaten, klik hier, of op het artikel van De Gentenaar

 

geplaatst op: 11/03/2012

< Terug

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wenst te blijven van mijn campagne, kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.