De kerstman was ooit groen… Uw kerst nog steeds?

Op 24 december voerde Jong Groen! Gent actie aan winkelcentrum het Zuid voor een bewust een duurzame consumptie, ook bij de aankoop van de pakjes...
Daarbij kregen ze een Ă©chte groene kerstman te zien en kregen ze boven nog (h)eerlijke koffiebonen...

De kerstman was ooit groen… Uw kerst nog steeds?

 

 

De Kerstman was ooit groen. Uiteraard vinden wij van Jong Groen! zo’n kleur best wel ok, maar toegegeven, hij staat vooral bekend in rode outfit. Dit dankzij Coca-cola die hem de wereld heeft ingestuurd in de rode huiskleur.

 

Wie aan het Zuid of de Veldstraat winkelt zal het opgevallen zijn. Net zoals Coca-cola is de dominantie van - vaak wereldwijde – ketens nogal groot. Het aanbod is vrij monotoon en saai; moeilijk om origineel te blijven.

 

Als we zouden mogen kiezen, dan trekken Jong Groen!en toch liever de kaart van verscheidenheid, van eerlijk geproduceerde producten waar een correcte prijs voor wordt betaald en als het even kan van een lokale producent, zodat we die vervelende, vervuilende transporten achterwege kunnen laten.

 

Als u koopt, koop iets origineel en laat u inspireren door een bezoek aan een wereld-, tweedehands- of een bio-winkel. Bedankt!

Voor de link, klik hier geplaatst op: 24/12/2010

< Terug

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wenst te blijven van mijn campagne, kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.