Zomeren

Juli en augustus bieden zoals steeds de mogelijkheid om uit te rusten, te genieten; maar ook om achter de schermen naarstig voort te werken.

Met de Gentse Feesten, Dranouter, een kort reisje, koken op Chirokamp en uiteraard de Zomerkaravaan van Jong-Groen! achter de rug, kan ik niet anders dan (nu al) tevreden terug te kijken op de voorbije zomer periode. Er waren veel hoogtepunten, maar

Raymond op de laatste dag van de Gentse Feesten, daar zal je mij niet snel voor zien passen en van de debatten lust ik zeker wat meer pap! Ook kleine dingen kunnen je dag wel maken zoals de Kouter met de Fiesta Europa.

Ondertussen is het in de wereld van het sociaal overleg windstil, wat mij uiteraard gelegenheid biedt om mij voor te bereiden op de drukke maanden die er zullen volgen.

Gisteren lanceerden minister Vandeurzen en Verso (de Vlaamse werkgeversfederatie) dat er 120.000 man nodig zou zijn in de non-profit. Wel inderdaad! Er is dringend meer volk nodig in de non-profit. ACLVB pleit hier, samen met de andere vakbonden al jaren voor. Daarnaast is er natuurlijk de vraag ho? we deze mensen zullen aantrekken. Goede loon- en arbeidsvoorwaarden zullen onontbeerlijk zijn. De gesprekken rond de non-profitakkoorden starten eind augustus opnieuw en het is nodig?

Al is het maar om de

werkloosheidscijfers van juni aan te pakken. De vaststelling dat het aantal langdurig werklozen met 27%(!) toeneemt per jaar is hallucinant.

Wat ons naadloos tot politiek brengt.

Velen zullen het gevoel kennen, maar bij het thuiskomen was het gevoel dat er in de federale onderhandelingen iets gevorderd was, miniem. Wat bijzonder jammer is. Want ondanks hier en daar optimistische signalen over

?de crisis? blijven er gigantische problemen liggen zonder aanpak. Niet alleen met gevolgen voor onze bevolking, zo is er bijvoorbeeld 65 jaar na
Nagasaki en Hiroshima, nog steeds gevaar voor nucleaire problemen.

Wat met al die olie voor de Mexiaanse Golf, enz..

Enfin even terug naar Belgenland. Over de regerings- en staathervorming schreef Hugo Van Dienderen een

interessant stuk. Hij haalt er terecht aan dat Groen! zich constructief wil opstellen om mee te werken aan een ontknoping die Belgi? al lang verlamt, maar tegelijkertijd dat Groen! pas in de regering wil stappen als ze zaken kan realiseren.

Misschien nog een persoonlijk stukje nieuws: begin juli werd ik verkozen als voorzitter van

Jong-Groen! Gent en vanaf september schieten we het nieuwe werkjaar in gang. In deze zomer wordt gretig gebruikt gemaakt om een beetje aan de werking te sleutelen en wat idee?n voor Jong Groen! te bespreken voor het volgend werkjaar.

Ben je jonger dan 33? Hou je wel van een uitdaging? Laat dan zeker iets weten?

geplaatst op: 16/08/2010

< Terug

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wenst te blijven van mijn campagne, kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.