Non-Profit-actie succesvol!

Vandaag kwam de non-profit massaal op straat. De cijfers lopen van 12.000 tot 15.000 deelnemers. Een grote opkomst voor wat aangekondigd werd als een dag voor slecht weer.

 

Het was dus een succes en alle deelnemende organisaties zijn tevreden.

Nu maar hopen dat het iets heeft opgebracht, want eerlijk gezegd, er meer aandacht aan debatten over politieke strategie, dan bv. over keuzes voor de non-profit. Zoals ik aanhaalde in DeWereldMorgen, we hebben met het gezamenlijk vakbondsfront (kleine correctie) alle democratische politieke partijen aangeschreven om hen duidelijk te vragen of zij een budget voorzien voor de non-profit-sector. Slechts Ecolo, PVDA+, sp.a en Groen! hebben gereageerd?

 

Ook op de betoging zelf vonden enkel LSP, PVDA+, Ecolo en Groen! het de moeite om 15.000 man aan te tonen dat voor hen uw zorg en welzijn telt?  Bij regeringspartijen sp.a en CD&V bleef het oorverdovend stil?

 

Wie de non-profit dus een warm hart toedraagt screent, zoals Mark Selleslach van LBC het terecht zegt, best de kieslijsten uit voor wie het ?cht meent voor de non-profit?

 

Ter verduidelijking, Groen! heeft voor de non-profit een aantal duidelijke en berekende voorstellen:

 

  1. een investering van 241 miljoen euro om 25.000 extra sociale maribels in te zetten in de zorgsector.
  2. De zorgsector, vrijwilligerswerk en mantelzorg worden opgenomen in de nieuwe centrale economische indicator die het bruto binnenlands product vervangt.
  3. Een verlaging van de de lasten op arbeid met 1% van het BBP (3,8 miljard). De social profit zal bij uitstek profiteren van deze goedkopere arbeid.

Deze zaken kosten geld, maar werd opgenomen in de begroting van Groen! in 2015 zal de put, met deze investering, van 22 miljard toch toegereden kunnen worden.

 

Dit is wat mij betreft, duidelijke keuzes maken...

geplaatst op: 08/06/2010

< Terug

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wenst te blijven van mijn campagne, kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.