Non-Profit op straat

Volgende week rond deze tijd zal ik net dat tikkeltje meer voldaan thuis komen. Op 8 juni komt de non-profit weer op straat.

 

Op 2 februari bezetten we reeds de straten van Brussel voor nieuwe onderhandelingen rond de VIA-akkoorden en de federale non-profit-akkoorden. Vier maand later hoorden we van de Vlaamse regering niets en van de federale, wel?. U snapt het wel.

De 12e mei zetten we het belang van de werknemer in de non-profit nogmaals in de belangstelling. Ons eisenbundel is goed gevuld, maar stuk voor stuk met voorstellen vanuit werknemers om van de non-profit een sector te maken die duurzaam kan groeien. Dat het menselijk kapitaal binnen onze sector centraal staat is evident. In het bijzonder vragen we een correcte honoreren voor de inspanning die onze werknemers leveren en een mogelijkheid tot opbouwen van de combinatie werk-gezin.  

Samen met de andere vakbonden vraagt ACLVB niet alleen aan politieke partijen te investeren in de non-profitsector (welzijn, zorg en cultuur); maar ook de kiezers aan te zetten de partijen aan te kruisen die de non-profit als weg uit de crisis zien.  Daarom is 8 juni een belangrijk moment.

Voortbouwend op ?The Shock Doctrine? die ik vorige week in premi?re kon zien, kan ik alleen maar oproepen om op straat te komen en onze stem te laten horen?

Tot dan!

 

geplaatst op: 01/06/2010

< Terug

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wenst te blijven van mijn campagne, kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.