And the Gouden Merel Jeugd goes to?

?Gouden Merel Jeugd?!? Ik zie het je al denken.:  ?Wat is me dat?!? Om de (al dan niet cynische) woorden van Geert Hoste te gebruiken: ?de Oscar van Oostkamp?. Die ?oscars? worden jaarlijks uitgereikt aan de mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt op vlak van jeugd, sport of cultuur.

 

Ik had de eer en het genoegen genomineerd te zijn voor de Gouden Merel Jeugd ?t Jonk van 2009. Er waren nog twee andere kandidaten: KSA Oostkamp en Thijs Decuypere die zijn sporen heeft verdiend in Chiro, natuurpunt en het (onterecht) ter ziele gegaan festival Broekrock, dit allemaal in de toekomstige republiek van Hertsberge ? beter gekend als ?Ersberhe?.

Eerlijk gezegd, bij het vernemen van mijn nominatie heb ik toch wel eens gevloekt. Ten eerste omdat ik het helemaal niet nodig vond, anderzijds omdat ik het spijtig zou vinden dat anderen  de nominatie niet zouden krijgen omwille van mezelf. Maar, langs de andere kant dacht ik dat het wel een mooi afscheid van Oostkamp zou kunnen zijn, nadat ik verhuisd ben naar Gent.

Het moet gezegd, het streelt een mens zijn ego, een nominatie, een show met Geert Hoste ? van oorsprong Oostkampenaar trouwens, en hier en daar een supporter in het publiek. Als je dan nog ook eens blijkt winnaar te zijn is dat zeer fijn! Al moet de keuze zeker niet eenvoudig geweest zijn, want ?de KSA? en Thijs verdienen zeker hun eervolle vermelding!

Het was me dan ook een eer naast de mannen van de Hertetrappers en de Heemkundige kring te staan, want die hebben ook al het een en ander in Oostkamp in beweging gebracht.

De uitreiking was dan ook een beeld van een merel en wees gerust, zelfs in Gent krijgt het gevogelte een mooie plaats? Een mooie afsluiter!

geplaatst op: 04/05/2010

< Terug

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wenst te blijven van mijn campagne, kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.