Geboortebos volgend jaar ook in Gentbrugse Meersen


In 2016 werden 3091 Gentenaartjes geboren. Eind oktober konden de ouders van die kindjes een boompje planten in het Geboortebos in Gentbrugge. Deze traditie bestaat al enkele jaren en zorgt intussen al voor een mooi stukje groen waar de kinderen later in kunnen spelen. Ouders die dat willen, kunnen bovendien de naam van hun kindje vereeuwigd zien op een monument. 


"Het is mooie manier om Gentenaars, klein en groot, samen te brengen, tegelijkertijd een groene plek te geven en ook een extra reden om af en toe eens terug keren naar de Gentbrugse Meersen."


Omdat er wat onduidelijkheid was over de toekomst van het geboortebos voor de kinderen geboren in 2017, stelde ik hierover een vraag aan schepen van Openbaar Groen Rudy Coddens (sp.a). Die gaf aan dat het concept van het Gentse geboortebos verder gezet wordt. Volgend jaar zullen deze kinderen samen met hun gezin opnieuw een bos kunnen aanplanten in de Gentbrugse Meersen. Voor de kinderen geboren in 2018 en later, staat nog niet vast waar de aanplantingen zullen komen. 


geplaatst op: 29/12/2017

< Terug

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wenst te blijven van mijn campagne, kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.