Politie nu ook in fietsstraten

In Gent blijft het aantal fietsers stijgen, dankzij alle verschillende maatregelen van schepen voor Mobiliteit Watteeuw. In 2018 komen er nog eens  8 extra fietsstraten bij. In de fietsstraten moeten voertuigen zich beperken tot 30 km/uur en mogen ze ook geen fietsers voorbij steken.

Verkeersveiligheid voor jonge of kwetsbare fietsers
Wie er vaak fietst, weet dat deze regels vaak dode letter blijven. Dit leidt niet altijd tot een gevaarlijke context, maar het handhaven van de regels kan problemen in de toekomst vermijden. Zeker in belang van jonge en kwetsbare fietsers is dit cruciaal. Verkeersveiligheid is al langer mijn prioriteit, ik kaartte dit aan bij de burgemeester.

Fietsactieplan

Ik drong bij de burgemeester nogmaals aan om politie in te schakelen om de verkeersveiligheid te garanderen in de fietsstraten. De burgemeester beantwoordde die vraag positief. Hij gaf aan de politie een fietsactieplan uitwerkt in samenwerking met de Fietsambassade en de Fietsersbond. Zowel met aandacht voor de rechten en plichten van de fietsers, maar natuurlijk ook aan de houding van andere weggebruikers naar fietsers toe.

Gent sterker als fietsstad

Vanaf 2018 komen er dus politieacties in de fietsersstraten – eerst sensibiliserend, later sanctionerend. Ik pleit er al langer voor om de verkeersveiligheid in fietsstraten mee op te volgen. Dat dit er nu ook komt versterkt Gent om verder te groeien als fietsende verkeersveilige stad.

Meer in Het Laatste Nieuws

geplaatst op: 29/12/2017

< Terug

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wenst te blijven van mijn campagne, kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.