Stem niet op kleine partijen

CD&V roept vandaag op om niet te stemmen op kleine partijen? Op zich is dat niet zo verbazend, wel dat Jean-Luc Dehaene dit doet. Hij stelt me op dat vlak een beetje teleur.

Het is logisch dat grotere partijen stellen dat zij de waarheid kennen om uit de crisis te geraken. Het omgekeerde zou pas verbazen.

Het feit dat de grotere partijen oproepen niet op kleinere te stemmen betekent dat die kleine wel invloed kunnen hebben op het gedrag van die grotere? Laat d?t net een reden zijn om o.a. op SLP te stemmen. De 16e CD&V burgemeester in het parlement zal het verschil niet maken. Het rendement van een SLP-parlementair zal veel hoger liggen en het debat weer op gang trekken. Want om de sociale zekerheid te betalen hebben we een tweede generatiepact (met o.a. langer werken) nodig, het is a-sociaal van sp.a om hierover te zwijgen. Vrijheid en ontplooiingskansen cre?ren kan enkel maar vertrekkende van gelijke kansen. Het is niet liberaal van Open VLD en LDD om dit niet in te zien. Een gezinspartij gaat met de kenmerken van de 21ste eeuw om, probeert ze niet tegen te werken, beste CD&V? Laten we daarover het a.u.b. over de inhoud hebben en niet over de grootte van de partijen...

 

Persoonlijk vind ik het ongelooflijk dat Yves Leterme blijft beweren dat hij niet deels verantwoordelijk is voor de afkeer van politiek. Hij heeft ?niet te veel beloofd?. Sorry, maar dit vind ik hypocrisie van de hoogste plank en als politici zo ver van de realiteit staan, dan zou in democratisch systeem dit niet beloond mogen worden.  

 

Om het beleid te veranderen, om politieke hygi?ne te verkrijgen, om het debat op een hoger niveau te tillen, heb je weldegelijk andere partijen nodig.

 

Ten slotte vind ik de uitspraak van Steven Vansteenkiste de ideale afsluiter: ?De kiezer zal zelf wel bepalen wie de grote en wie de kleinere partijen worden zeker??

 

Tot zeven juni?

geplaatst op: 04/06/2009

< Terug

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wenst te blijven van mijn campagne, kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.