6 gestolen fietsen per dag is teveel

Meer fietsers, meer diefstallen

Meer en meer Gentenaars springen op de fiets. Helaas worden ook steeds meer gestolen fietsen aangegeven. Daarom pleitte ik nogmaals voor een structurele oplossing. De politie erkende dat het probleem er niet kleiner op wordt.  


Structurele problemen

Op sommige dagen worden zelfs 15 fietsen gestolen. Bovendien blijkt er een structureel probleem aan stations Gent Sint-Pieters en Dampoort, maar ook de fietsen van studenten & Max Mobiel (Fietsambassade) worden geviseerd.


Prioritair aanpakken
Voor Bram is het goed dat de politie de aanpak van fietsdiefstallen prioritair blijft behandelen. Controles worden dan ook uitgevoerd en een concrete aanpak wordt verder ontwikkeld. Zowel voor bewaakte stallingen, als lokfietsen en elektronische opvolgingssystemen. Hierover zijn er verschillende technische mogelijkheden, maar nog niet bepaald wat de beste zou zijn. Hiervoor samenwerken met een derde partner zou ook nog tot de mogelijkheden behoren. Concreet is het nog niet, maar Bram blijft het opvolgen en een aanpak tegen fietsdiefstal verder stimuleren.

geplaatst op: 20/06/2017

< Terug

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wenst te blijven van mijn campagne, kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.