Veilige(r) Rinskopflaan in Gentbrugge

Oversteek plaats station Gentbrugge

Als regelmatige gebruiker van het station in Gentbrugge stel ik regelmatig eens vast dat in de Rinskopflaan in Gentbrugge, en in het bijzonder aan de oversteekplaats ter hoogte van de Persoonsstraat om naar het station te stappen, er helaas regelmatig gevaarlijke situaties vast te stellen.

 

Tijdig afremmen

Vaak gaat het over auto's die niet meer tijdig kunnen afremmen voor iemand die regulier op het voetpad oversteekt. Enerzijds kan dit te wijten zijn aan een gebrek aan zichtbaarheid door geparkeerde wagens aan het voetpad, maar we krijgen ook signalen over hardrijders in de straat.


Overdreven snelheid?

Daarom stelde ik aan Burgemeester Termont de vraag

in welke mate de verkeersveiligheid en de snelheid van de Rinskopflaan eerder al in beeld zijn gebracht.

En of er inspanningen mogelijk zijn, in het bijzonder ter hoogte van het kruispunt met de Persoonsstraat, ter hoogte van het station.


Geen klachten

De burgemeester stelde dat de Lokale Politie Gent nog geen klachten kreeg m.b.t. de verkeersveiligheid en de snelheid in de Rinskopflaan.


Niet te snel

Uit de gegevens van het Mobiliteitsbedrijf blijkt dat de gemiddelde snelheid in de Rinskopflaan 1 km/u boven de toegelaten snelheid van 50km/u bedraagt. Het lijkt dus niet zo dat er een structureel snelheidsprobleem is in de Rinskopflaan - aldus de burgemeester.


Veiligere oversteekbaarheid

Wel kreeg het Mobiliteitsbedrijf al eerder de opmerking dat de oversteekbaarheid van de straat, vooral ter hoogte van het station veiliger kan.

Naar aanleiding van deze opmerking, wordt momenteel door de afdeling Verkeerstechnische taken van het Mobiliteitsbedrijf onderzocht welke maatregel genomen kan worden om de oversteekbaarheid te verbeteren.geplaatst op: 17/05/2017

< Terug

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wenst te blijven van mijn campagne, kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.