Brugprojecten ook in kinderopvang en OCMW

Brugprojecten zijn een belangrijke hefboom om werkervaring op te doen voor jongeren voor wie de arbeidsmarkt niet evident is.

De gemeenteraad keurde de uitbreiding voor van externe werkplaatsen goed. Op zich is dat niet spectaculair, maar wel belangrijk en positief. Op die manier kunnen jongeren ook beter inschatten of bv. kinderopvang iets voor hen is en er ook ervaring opdoen.  Dit is opnieuw een voorbeeld waarbij we vanuit Gent mee inspanningen leveren voor wie verder van de arbeidsmarkt staat en perspectief op een job dreigt te verliezen. Zeker voor wie uitstroomt zonder diploma is dat cruciaal.


Eerder bracht ik namens de Groenfractie al bedenkingen bij de besparingen van de Vlaamse Regering bespaarde op de onkostenvergoeding voor de jongere van drie, naar één euro per uur. Een onkostenvergoeding dient ter compensatie van vervoer, kledij, telefoon e.d. Ook de premie, voor wie een traject met succes doorloopt, werd afgeschaft. En dat is natuurlijk drempelverhogend en blijft te betreuren.

 

geplaatst op: 24/04/2017

< Terug

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wenst te blijven van mijn campagne, kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.