Samenwerken en de straat op voor gezinnen uit Intra-Europese Migratie

De kindvriendelijke stad die Gent wil zijn, is er ook voor elk kind. Zowel kinderen en gezinnen armoede, als kinderen met migratieachtergrond.


Het project voor kinderen en gezinnen uit Intra-Europese Migratie achtergrond biedt toekomstperspectief. De straffe koppen in de pers over deze jongeren staat in schril contrast tot de ingesteldheid van het project. Namelijk een integrale samenwerking tussen verschillende diensten uit de welzijnssector en er buiten.


 


De meerwaarde van het project alléén af wegen aan de mogelijke criminele feiten die veroorzaakt kunnen worden is een kortzichtige benadering. Het evaluatierapport is duidelijk, er wordt vooruitgang geboekt. Het is toch te cynisch mochten we alleen maar jongeren gaan begeleiden die overlast plegen. Zo sturen we toch een vreemd signaal uit....Belangrijker is dat de weg naar toekomstperspectief effectief wordt ondersteund. Dat deze jonge Gentenaars weten dat hun toekomst in onze stad ligt en we daarom ook aan de slag willen voor hun toekomst. De vier betrokken organisaties hebben elk hun eigen expertise en ervaring met overleg met politie, parket en buurtstewards. Dat is noodzakelijk om integraal te kunnen werken. De werking is op maat en niet onbelangrijk, ook nog altijd op basis van vrijwilligheid en met respect voor de integriteit van de hulpverleners.


 


Gent moet dit niet doen, het is een bovenlokale verantwoordelijkheid.


We pionieren dus, maar dat neemt niet weg dat de Vlaamse overheid in deze gerust ook zijn verantwoordelijkheid mag opnemen zodat dergelijke projecten nog sterker ondersteund kunnen worden. Toch gaan we hier mee aan de slag voor de buurt én vooral voor die jongeren.


geplaatst op: 20/12/2016

< Terug

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wenst te blijven van mijn campagne, kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.