Perspectief voor oorlogsvluchtelingen blijft cruciaal

De omvang en gruwel van de internationale conflicten zijn niet om aan te zien.  Ik was vanavond op de Wake voor Aleppo, samen met andere collega's uit gemeenteraad.
Dat de  gruwelijke chaos in de wereld vandaag, mensen in Gent en ook in andere steden samen brengt is een lichtpunt. De getuigenissen die aan bod kwamen van de jonge oorlogsvluchtelingen - in het Nederlands - zijn dan ook pakkend.  Over
oorlogswaanzin en de winst van de wapenindustrie in deze oorlog, op kap van burgers, is het laatste niet gezegd. Al valt er daar in kader van vrede en eerlijke handel anders ook wel iets over te zeggen. Voor de Groenfractie is de menswaardige opvang en begeleiding van oorlogsvluchtelingen cruciaal. Niet alle vluchtelingen komen uit Syrië, dat weten we. Vanwaar je ook komt, niemand kiest er voor om je land of familie zomaar achter te  laten.

Gent neemt de opvang van oorlogsvluchtelingen serieus en dat is belangrijk. Eigen aan de warme en solidaire stad  en kindvriendelijke stad die we willen zijn gaan we verder dan bed, bad & brood. We weten dan ook dat inzetten op begeleiding de periode in Gent kwaliteitsvoller maakt. Dit dankzij de inzet ,ook vanuit de stad, maar in het bijzonder ook de vele vrijwilligers en Gentse solidariteit.

Tewerkstelling, huisvesting het zijn uitdagingen die op ons afkomen, waar we gezamenlijk met de verschillende overheden werk van moeten maken om een perspectief te bieden.

We weten dat nog kleine 250 vluchtelingen die op de opvangboot Reno wonen, begin januari moeten vertrekken. We hopen dan ook dat Fedasil die voor de opvang van vluchtelingen in staat, weldegelijk kan waar maken om het toekomstperspectief voor de vluchtelingen te garanderen.

geplaatst op: 20/12/2016

< Terug

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wenst te blijven van mijn campagne, kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.