In 2017 samen aan de slag voor een vernieuwend Gent.


 

De trefdag van de Groenfractie was boeiend en een succes.
Met meer dan 100 Gentenaars werden er ideeën uitgewisseld over gelijke kans in het onderwijs, smart city, het mobiliteitsplan enz.

Ik mocht het einde van de dag afsluiten, hieronder kan je de rode draad lezen.

 

 

Ik ben blij hier te mogen zijn, het is dan ook met een bijzonder gevoel na drie maanden politiek vaderschapsverlof. Dat heeft verschillende redenen…

Uiteraard heeft de geboorte van mijn dochter daar alles mee te maken, maar niet alleen dat.
Het is fantastisch hier te mogen zijn op een inspirerende dag.
Bovendien was het ook een deugddoende gedachte in alle vertrouwen de politiek los te kunnen laten en dit in de handen te geven van anderen. Ik wil dan ook Chris (Marys – Van Autreve) van harte bedanken om mij te willen opvolgen. Ik heb alleen maar goeds gehoord over je inzet en bevlogenheid, bedankt! Daarnaast is het evidentie, maar toch belangrijk het te benoemen, mijn collega’s in de fractie en het fractiesecretariaat, merci voor alles.
En tot slot ook Saraswati (Matthieu). Het is geen cadeau om vervangend fractieleider te zijn, maar je hebt dat met verve gedaan. Ook voor jou een hele dikke merci en bijhorende bloemen…

 

Er is ook een andere reden waarom ik hier vandaag met een bijzonder gevoel sta… De voorbije maanden zijn er teveel zaken gebeurd die ik – en denk wij allen – liever anders hadden gezien: De uitstap van Groot-Brittannië uit de Europese Unie (Brexit), de verkiezing van de nieuwe president van VSA (Trump) en van andere orde de aanpak in de Optima-commissie.
Niemand wordt daar vrolijk van.
Het is geen reden om er het bijltje bij neer leggen, integendeel. Het versterkt net de drijfveer om voort te doen… Zodat we kunnen realiseren wat politiek voor ons betekent, met een nieuwe politiek cultuur: transparant, van onder uit, om niet meeheulen roepers, maar de doeners in de samenleving te versterken…

 

De mensen worden niet beter van de drie p’s van rechts. Donald Trump, Nigal Farage, Bart De Wever of hier in Gent: Siegfried Bracke. Populisme. Pessimisme. Polarisering

Het kan ook anders!

 

Kijk maar naar Eandis. Dat was een slechte deal en toonbeeld van achterkamerpolitiek. Tine Heyse, Groen schepen van Energie heeft dat vanuit Gent mee kunnen ombuigen.

 

Of wat dacht je van Optima. Met een geleverd schouwspel waarop de Gentenaars niet zaten te wachten. Uiteindelijk werd de commissie geconcludeerd met concrete voorstellen om verder mee aan de slag te kunnen voor politieke transparantie en deontologie. Dat is dan ook een verdienste van Sara, die als fractieleider en commissie secretaris (!) daar hard heeft toe bijgedragen.

Maar er zijn nog tal van voorbeelden…  de gezonde schoolmaaltijden (Elke) en de miljoenste fietser in de fietsstraat Visserij  (Filip)…

 

We staan voor een fair, groen en gezond Gent, voor de Gentenaars vandaag en de komende generaties. Zoveel is duidelijk. En is dan ook zaak om allemaal samen er voor te zorgen dat Gentenaars mee zijn. Weten waarom we keuzes maken en hoe we ruimte bieden om samen er samen mee aan de slag te gaan.

 

Beste mensen,

 

2017 jaar wordt het jaar van de waarheid

Zijn we fier op onze realisaties? Natuurlijk!

Maar er is meer nodig…

 

Na vier jaar gemeenteraad kan ik 2 dingen met zekerheid zeggen:

1.     Voor en achter de schermen wordt er in het stadhuis hard gewerkt

2.     Realisaties zijn alleen mogelijk als er wordt SAMEN gewerkt. Binnen en buiten de politiek.

 

2017 wordt hét moment om voor Gent SAMEN met de Gentenaar een nieuw verhaal te schrijven. En dag in dag uit moeten we er voor zorgen dat iedereen mee is. Zodat iedereen begrijpt waarom we keuzes maken die we samen maken. Niemand van wil in 2018 of 2019 wakker worden zoals 25 jaar geleden op zwarte zondag. Of op 9 november met de verkiezing van Donald Trump.
Dat hoeft ook zo niet te zijn… Als we samen aan de slag gaan.
of er een nu een referendum komt of niet, we willen dat iedereen mee is…. dat we nu, samen de pen vast houden van een Groen, Gezond en Fair Gent na 2018.

 

Dat is mijn oproep, om na vandaag verder aan de slag gaan, samen.
Samen de pen vast houden, samen in dialoog gaan: uw buur, uw moeder, uw collega’s te overtuigen dat het beter moet en kan in Gent.

 

Beste mensen,

Ik kijk er enorm naar uit om, samen met jullie onze stad te maken.
Om samen met jullie vooruit te blikken naar een Gent waarbij ook de komende generaties graag zullen leven in die groene, gezonde en fair stad die Gent kan zijn.

 

Tot binnenkort.

geplaatst op: 30/11/2016

< Terug

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wenst te blijven van mijn campagne, kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.