Woninginbraken onder controle

In het voorjaar 2016, telde Gent één derde minder woninginbraken in vergelijking met 2015.

Waar vorig jaar er meer dan 1000 inbraken waren, waren het er dit voorjaar 730. Dat blijkt uit cijfers die ik opgevraagd heb bij burgemeester Daniël Termont. Elke inbraak is er één teveel, maar het is toch een positieve evolutie. Zeker omdat in 2015 de cijfers al een daling kenden ten opzichte van 2014. Een trend die zich in het centrum van de stad doorzet, maar ook in Gentbrugge (van 34 naar 26).

Groen pleit voor blauw meer op straat. Een sterke buurt- en wijkwerking waarbij politieagenten tijd en ruimte hebben om aanwezig te zijn in de buurt en deze goed te kennen is belangrijk. Daarbij zijn er natuurlijk voldoende politieagenten nodig en minder administratieve belasting voor de agenten.

Tegelijk zijn buurt- en informatienetwerken, ongetwijfeld goed bedoelde instrumenten, maar niet altijd even efficiënt. Politie moet hun werk kunnen doen, en bij gevaar moeten zij in eerste instantie geïnformeerd worden om kordaat reageren wanneer nodig. Bovendien is het maar de vraag of het veiligheidsgevoel verhoogt door de verschillende meldingen die al dan niet accuraat zijn.

Lees meer in De Gentenaar of Het Laatste Nieuws
geplaatst op: 01/09/2016

< Terug

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wenst te blijven van mijn campagne, kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.