Jonge vluchtelingen worden niet vergeten

Gent laat oorlogsvluchtelingen niet zomaar in de kou staan, dat is al langer bekend. Naast de nodige omkadering bij het zoeken naar een job en de uitdagingen op de woonmarkt, is er ook de nodige aandacht voor de situatie van jonge vluchtelingen.

Daarom versterkt het stadsbestuur het jeugdwelzijnswerk, onder impuls van schepen van Jeugd Elke Decruynaere (Groen). Op die manier kan vzw Jong met een kleine 50.000 euro extra beter die maatschappelijke kwetsbare jongeren in de wijk bereiken en ondersteunen. 

Die extra middelen en aandacht voor de jonge vluchtelingen zijn belangrijk. Maar ook de autonomie van de jeugdwelzijnswerker in dit verhaal. Dit blijkt ook duidelijk uit de kernelementen van de emancipatorische aanpak die vermeld worden in de subsidieovereenkomst: 'vertrouwen', 'vrije tijdsaanbod', 'versterken', 'verbinden' en 'belangenbehartiging' vormen de rode draad.

 Deze middelen specifiek voor jonge vluchtelingen zijn een goeie zaak. Op die manier kan een extra helpende hand mee een goeie start in Gent mogelijk maken.
  

geplaatst op: 20/06/2016

< Terug

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wenst te blijven van mijn campagne, kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.