Eén dag oppassen, vier dagen opvang deze zomer in Gent

De zomer komt er aan! Heel wat kinderen kijken reikhalzend uit naar het speelaanbod in hun buurt. Een reflex die ik als oud-speelplein animator overigens ook niet afgeleerd heeft. Daarom vroeg ik aan de schepen van Jeugd Elke Decruynaere of er deze zomer vernieuwing komt in het speelaanbod in Gent.

En dat komt er. Naast de 'klassieke' opvanginitiatieven en vzw's die al volop animatoren aan het werven en vormen zijn, kunnen nu ook ouders hun beste beentje voorzetten deze zomer. Naar voorbeeld van de De Bijspelerij in Kortrijk, kunnen nu ook Gentse ouders zich groeperen om co-creatief een vakantiewerking met buurtrollen uit te bouwen. Dit zal alvast het geval zijn in de Mozaïekschool in het Rabot, Pastory in de Dampoortwijk en Dok.

Een goeie zaak!

Voldoende speelaanbod voor kinderen in de zomerperiode is voor iedereen een meerwaarde. Als er nog eens ouders zelf hun steentje willen bijdragen bij één van de drie groepen, is het positief dat ze daarin gesteund worden. Wie interesse heeft kan zich aanmelden bij info@destuyverij.be.

Lees hier ook het artikel in Het Laatste Nieuws

geplaatst op: 14/05/2016

< Terug

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wenst te blijven van mijn campagne, kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.