Weg met wegwerpbekers

In september 2013 startte een glasverbod in de Overpoortbuurt.  Dit is ook effectief, want er wordt minder glas aangetroffen. Dit komt de veiligheid ten goede zowel voor de caf√ɬ©bezoekers, voorbijgangers, maar bijvoorbeeld ook voor de voorbij rijdende fietsers. Ook IVAGO moet op die manier minder glas ruimen. 

Maar door het glasverbod kwam er een alternatief met nadelen: wegwerpbekers.
Voor de veiligheid prima, maar niet voor het afval. Heel wat van die wegwerpbekers worden in de buurt weggegooid. Daarom stelde ik voor aan burgemeester Daniel Termont, om de wegwerpbekers te vervangen door herbruikbare bekers. De burgemeester stelde dat de overgang van wegwerpbekers naar herbruikbare bekers is een logische volgende stap zou zijn, die hij verder zal overleggen met de vertegenwoordigers van de horeca, politie, IVAGO en de bewoners.

Want inderdaad, wegwerpbekers strookt niet met de duurzaamheidsheidvisie van onze stad. Ik ben dan ook blij dat de burgemeester die visie volgt. Maar er zal moeten gewerkt worden aan een draagvlak. Maar goed, ik bood alvast de burgemeester aan om samen mee op cafétoer te gaan als het nodig zou zijn, om de horeca te overtuigen. Hopelijk kan er snel geklonken worden op een duurzame Overpoortbuurt.
Lees ook meer in
De Gentenaar.

geplaatst op: 11/12/2015

< Terug

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wenst te blijven van mijn campagne, kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.