Ook nieuwe Dove Gentenaars recht op tolk bij verwelkoming in Gent

Morgen zijn de nieuwe inwoners van Gent welkom in het stadhuis. Dit gebeurt een paar keer jaar. Het is een mooie traditie om nieuwe Gentenaars welkom te heten en een beetje wegwijs te maken in de werking van onze stad.

Af en toe maken ook Doven en slechthorenden de keuze om in onze Arteveldestad te komen wonen. Gent stelt heel wat middelen ter beschikking om Doven en slechthorenden als gelijkwaardige burgers te laten participeren, bijvoorbeeld door Tolken Vlaamse Gebarentaal te voorzien.

Alleen kan niet verwacht worden dat nieuwe Gentenaars die dit nodig hebben dat ook weten.

Ik vroeg daarom aan burgemeester Daniel Termont, de uitnodigingbrief voor het onthaal van nieuwe inwoners te wijzigen. Zodat direct duidelijk wordt vermeld, dat wie daar nood aan heeft, ook beroep kan doen op een Tolk Vlaamse Gebarentaal.

Het lijkt een kleine stap, maar voor gebruikers van Vlaamse Gebarentaal die in Gent wonen, is dit weeral een drempel die verdwijnt. En die drempels moeten ook verder nog verdwijnen. Want, onzichtbaar voor vele anderen, ondervinden Doven en slechthorenden nog dagelijks drempels om gelijkwaardig aan vrienden en buren mee te actief te zijn.
En dus engageer ik mij verder, om in onze stad die drempels weg te werken voor alle Dove en slechthorende Gentenaars, of ze nu al lang of kort in onze stad wonen.  

 

geplaatst op: 10/12/2015

< Terug

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wenst te blijven van mijn campagne, kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.