1 aanmeldingssysteem voor Gentse kinderopvang

Ouders in verwachting willen graag zo snel mogelijk weten of hun kindje een plek zou krijgen in de kinderopvang in de buurt.

Er bestaat al langer één aanmeldingssysteem (Tinkelbel) voor de kinderopvanginitiatieven van de Stad zelf. Natuurlijk heeft de Stad zelf niet alle kinderopvang in eigen beheer...
Er werd gezocht naar een mogelijkheid om alle kinderopvanginitiatieven in kaart te brengen, maar er werd ook gekeken naar wat op Vlaams niveau mogelijk was. Maar uiteindelijk werd de bal teruggekaatst naar Gent.

Vanaf januari wordt er medewerker ingezet om de verschillende organisaties van de kinderopvang te contacteren, om een lokaal loket kinderopvang te laten starten in september.

Zoals in de krant stond:

“Iedereen wint erbij”, zegt Decruynaere. “De ouders, omdat die hun frustrerende zoektocht niet meer moeten voeren. De opvanginitiatieven, omdat ze minder telefoons zullen krijgen. En wij als overheid, omdat de reële opvangnood veel beter in kaart kan worden gebracht. Om zeker te zijn, schrijven ouders zich nu soms op diverse plaatsen in.”

Belangrijk: ouders behouden de vrijheid om zelf de uiteindelijke keuze te maken.

 

Op de site van De Standaard meer info.

geplaatst op: 08/12/2015

< Terug

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wenst te blijven van mijn campagne, kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.