Nieuw erkenningsreglement voor Gentse sociale restaurants

Zowel in het OCMW als gemeenteraadcommissies heeft Groen Gent gepleit voor een omkadering van sociale restaurants voor sociale restaurants. Omdat we inderdaad overtuigd zijn van de meerwaarde van sociale restaurants. Zowel naar integratie als betrokkenheid in de buurt, als de meerwaarde voor sociale tewerkstellingen uiteraard, belangrijk, het feit dat er kwaliteitsvolle maaltijden geserveerd worden aan de tarieven die afhankelijk zijn van het inkomen.

In dat kader is het goed dat er initiatief genomen om een aantal zaken op elkaar af te stemmen, de samenwerkingsmogelijkheden tussen de verschillende resto’s te bevorderen en de leefbaarheid van sociale restaurants op deze manier ook te verhogen.

Er zijn nog een aantal uitdagingen die we zien, waar aan sociale restaurants een rol in kunnen spelen, in het bijzonder bij het gebruik van lokaal geproduceerd voedsel, of tegen gaan van voedselverspilling.

We hopen met dit erkenningsreglement dat dit een nieuwe stap kan betekenen voor sociale restaurants in Gent om hun belangrijke rol verder op te nemen. Het is dan ook een verstandig om alvast ook een evaluatie te plannen. De Groen-fractie zal dit uiteraard verder opvolgen.

geplaatst op: 23/11/2015

< Terug

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wenst te blijven van mijn campagne, kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.