Besparen op brugprojecten? Jongeren zonder diploma slachtoffer

Op de gemeenteraad werd een nieuwe overeenkomst met Stad Gent en Departement Onderwijs en Vorming van Vlaanderen. Hierbij wordt gesteld dat 49 trajecten kunnen worden gefinaliseerd. Eerder kaartte ik al aan dat de noden in de stad voor jongeren met minder kansen groter zijn , en dus dat de inlevering op het aantal trajecten erg te betreuren valt.

Toch nog even over de inhoud, brugprojecten dienen om jongeren die nog niet klaar zijn voor de arbeidsmarkt, toch werkervaring te laten op doen.

Sinds dit jaar besliste Vlaanderen dat de is de vergoeding niet meer drie, maar één euro per uur wordt als onkostenvergoeding. Een onkostenvergoeding dat dient ter compensatie van vervoer, kledij, telefoon e.d. Vanzelfsprekend is zo'n onkostenvergoeding belangrijk voor diegene die toch de handen uit de mouwen willen steken. Ook de premie, voor die een traject met succes doorloopt werd afgeschaft.

Logisch gevolg? Jongeren die moeten betalen om aan te slag te gaan, die haken af. Zeker als je weet dat dit vaak diegene zijn waarbij de kans armoede het hoogst is.

En dat ook terwijl we toch allemaal vinden dat we alles op alles moeten zetten om jongeren toch dat diploma te laten behalen en zo niet de nodige omkadering en perspectief te bieden.

geplaatst op: 23/11/2015

< Terug

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wenst te blijven van mijn campagne, kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.