Halverwege legistuur: Groen fier na drie jaar mee Gent besturen

Na vier zaterdagvoormiddagen, 8 algemene leden bijeenkomsten, vergaderingen van alle lokale afdelingen en Jong Groen, was het zaterdag 14 november zover.

Groen organiseerde na voor het eerst meebesturen in Gent een tussenstandscongres. Met een zeer opkomst, kritische, maar constructieve debatten en een goed glas achteraf was een geslaagd eindpunt van een intensief partijtraject.

De leden tonen zich bijzonder trots op de omslag die Groen in deze stad heeft teweeggebracht. Ze zien Gent als een sociaal-ecologische voorbeeldstad. De huidige samenwerking met de sp.a werd als geslaagd beoordeeld. Het congres gaf iedereen dan ook zin om er de komende drie jaar met veel enthousiasme verder in te vliegen. Met de invoering van het mobiliteitsplan en de ambitie om van Gent een klimaatneutrale, kindvriendelijke en meer sociale stad te maken, ligt nog heel wat werk op de plank.

Het congres legde daarbij nog eens de nadruk op verbinding en samenwerking. Groen Gent heeft de ambitie met alle Gentenaars de stad van morgen mee vorm te geven.

Drie jaar geleden bleken de groenen de changemaker in de Gentse politiek. Met het congres spreken de leden van Groen in Gent de wil uit om dat te blijven.  Via nieuwe ideeën en samenwerking, om het verschil te blijven maken.

 

geplaatst op: 19/11/2015

< Terug

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wenst te blijven van mijn campagne, kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.