Gentenaars slaan handen in elkaar voor vluchtelingen

Sinds augustus zijn de mensen op de vlucht voor oorlog en geweld elke dag in ons nieuws. Omdat meer en meer Gentenaars niet langer willen toekijken, maar effectief willen helpen om deze mensen te ontvangen in onze warme stad, organiseerde In-Gent, afdeling inburgering, samen met verschillende andere middenveldorganisaties eind oktober een informatieavond. Dit past binnen de door de stad en OCMW opgerichte taskforce die verantwoordelijk is om de komst van vluchtelingen voor te bereiden. Ik was er samen met Groen gemeenteraadslid Caroline Van Peteghem en Groen OCMW-raadslid  Liliane  De Cock bij.
Het enthousiasme en de interesse van de Gentenaars spatte er vanaf. Er is een groot draagvlak om de handen uit de mouwen te steken en de vluchtelingen een warm onthaal aan te bieden. 
Het grote aantal aanwezigen is een krachtig signaal dat we als Gent solidair zijn en blijven, een signaal dat we vanuit Groen volledig onderschrijven. Alle aanwezigen kregen uitleg over de huidige vluchtelingenstromen, de procedure en de statuten maar vooral over wat er in onze stad kan en zal gebeuren om deze mensen een toekomst te geven. Het kan gaan over onthaal, de taal leren, onderdak, peter/meterschap, voedsel... Groen wil zich hier volop achter zetten en roept ook op om de handen uit de mouwen te steken. Laten we samen als Gentenaar bouwen aan een warm en divers Gent. Het feit dat er gisteren zovele Gentenaars aanwezig waren is alvast een krachtig signaal.

geplaatst op: 19/11/2015

< Terug

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wenst te blijven van mijn campagne, kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.