Vertrouwen in politie belangrijker dan partijpolitiek

De Groenfractie pleit al langer voor meer diversiteit en een grotere weerspiegeling van de Gentse samenleving bij de Gentse politie. Ik kreeg op mijn vraag, op de gemeenteraadscommissie van september, een positief antwoord van de burgemeester en de korpschef. Gent is namelijk vragende partij om op het einde van de - federale - selectieprocedure bij de politie, verantwoordelijkheid op te nemen.

Omdat er iets later in de pers gewag werd gemaakt van een proefproject in Antwerpen met grote autonomie bij de selectie, vroeg ik aan de burgemeester wat de stand van zaken is voor Gent.

Burgemeester Termont gaf aan dat hij een brief heeft gestuurd naar minister Jambon, vóór het proefproject in Antwerpen bekend werd gemaakt. Er kwam noch een antwoord, noch een uitnodiging om een gelijkaardig project in Gent te bespreken.

Ik riep dan ook op om verder aan de slag te gaan voor Gent. Want het is belangrijk dat de Gentse samenleving weerspiegeld wordt in het korps, voor de geloofwaardigheid en vertrouwen van de Gentenaars in het korps.

Het is dan ook betreurenswaardig dat de zweem van partijpolitiek tussen de betrokken minister en Antwerpse burgemeester primeert boven meer draagvlak en vertrouwen van de Gentenaars in politie.

Lees hier meer op De Redactie.be

geplaatst op: 26/10/2015

< Terug

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wenst te blijven van mijn campagne, kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.