Gent en Gentenaars solidair met mensen op de vlucht

De vluchtelingenstroom uit Syrië en andere landen kan niemand onberoerd laten. Veel mensen slaan wanhopig op de vlucht voor het oorlogsgeweld, met de hoop elders een beter leven te kunnen opbouwen. In een persbericht verklaarde het College zich namens de Gentenaars solidair met deze mensen op de vlucht. Eens de vluchtelingen erkend worden, moeten zij de kans krijgen hier een leven uit te bouwen. Stad en OCMW, middenveldorganisaties en burgers moeten de handen in elkaar slaan.
Dit signaal van de stad is een belangrijk signaal. Ik werd de voorbije dagen trouwens zelf ook door heel wat leden en sympathisanten hierop aangesproken.
De solidariteit van onder uit is hartverwarmend en in fel contrast met de bittere uitspraken van de voorbije dagen en weken. 

Het is duidelijk dat dit onze stad voor bijkomende uitdagingen stelt, maar we kunnen en mogen deze mensen niet aan hun lot overlaten. Dit zal van iedereen, van alle diensten extra inspanningen vragen, maar een warme stad, die Gent wil zijn, moet de uitdaging aangaan. Onze fractie zal in het gemeentehuis de evoluties van nabij opvolgen en initiatieven nemen om de kansen van deze mensen op een beter leven te verhogen. geplaatst op: 04/09/2015

< Terug

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wenst te blijven van mijn campagne, kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.