Nieuwe stap naar kind- en jeugdvriendelijke stad Gent: kadervorming voor jeugdwerk

Op de gemeenteraad werd een nieuw reglement voor kadervorming in het jeugdwerk goedgekeurd. Het belang van het jeugdwerk en de inzet van de vele vrijwilligers in onze stad die elke week of vakantie opnieuw een tof aanbod voorzien voor de kinderen in Gent, mogen we niet onderschatten.

 

Kadervorming is voor het jeugdwerk van cruciaal belang om de kwaliteit van de leiding te verhogen, het aanbod voor de kinderen te verbeteren, kortom om het jeugdwerk te versterken.

 

Het is een goede zaak dat we de terugbetaling van de deelnemers indexeren. Dit is sinds 1993 niet meer gebeurd...

Het is dan ook positief dat niet enkel individuele deelnemers terug betaald worden, maar we als stad ook vertrouwen geven aan het jeugdwerk zelf om intern vormingen te organiseren en hiervoor ook ondersteuning van de stad mogelijk te maken.

 

Met dit nieuw subsidiereglement stimuleren en ondersteunen we meer jongeren om kadervorming te volgen en bijgevolg om het jeugdwerk te versterken.

 

Met de goedkeuring zet de Schepen van Jeugd Elke Decruynaere (Groen) opnieuw een belangrijke stap in de richting van Gent als kind- en jeugdvriendelijke stad.

geplaatst op: 27/04/2015

< Terug

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wenst te blijven van mijn campagne, kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.