Voedseloverschotten en sociale restaurants: zit er brood in?

Sociale restaurants gebruik laten maken van voedseloverschotten, zou een sociale en ecologische win-win kunnen zijn. Daarom stelde ik voor aan schepen van Werk Coddens (sp.a) het idee te integreren in het aangekondigd 'actieplan sociale restaurants'. De schepen zag brood in het voorstel en onderzoekt met verschillende partners (OCMW, Dienst Werk, Milieudienst) verder het idee, maar gaf ook mee dat er heel wat technische drempels zijn, zoals voedselbewaring en –transport, bevoorrading, goodwill van supermarkten,… Toch was hij hoopvol en ik samen met hem. Uiteraard moet de eerste ambitie zijn voedseloverschotten zoveel als mogelijk te beperken. Maar de overschotten die er wel zijn, kunnen beter gebruikt worden. Door dit te integreren in een sociale-economie initiatief , kunnen mogelijks extra jobs gecreëerd worden en kunnen mensen met een laag inkomen ook gezond eten. Een win-win situatie dus.
geplaatst op: 16/03/2015

< Terug

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wenst te blijven van mijn campagne, kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.