Project Instapwonen krijgt uitbreiding

Er is een tekort op de woningmarkt, er zijn te hoge huurprijzen en dit in combinatie met een precair verblijfsstatuut leidt niet tot een stabiel leven, zoveel is duidelijk. Het is een realiteit, waar dit bestuur niet blind voor is.

Instapwonen is een bijzondere vorm van dienstverlening dat in de gemeenteraad werd uitgebreid. Een huurhuis wordt aangeboden om  gezinnen geleidelijk aan de kans te bieden stabiliteit in hun leven verwerven.

Niet zomaar, maar met als voorwaarde, de bereidheid om intensief begeleid te worden vanuit Straathoekwerk en andere partners te aanvaarderen.

Het in Gent opgestarte pilootproject heeft tot gunstige resultaten, wordt daarom uitgebreid. In alle eerlijkheid, niet spectaculair – maar het is wel een belangrijk signaal dat verder gaat dat iets symbolisch. Want het gaat over iets grotere gezinnen, die hier al langer verblijven, maar nog steeds in een precair statuut zitten.

Liever dan de chaos, en onmenselijkheid, kiest Gent voor perspectief op stabiliteit op vlak van woonst, werk of inkomen, onderwijs voor de kinderen... 

geplaatst op: 26/01/2015

< Terug

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wenst te blijven van mijn campagne, kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.