Wervingscampagne voor nog meer jeugdwerk in Gent

In Gent is voor 1 op de 5 jongeren het jeugdwerk dé plek waar ze vriendjes leren kennen, nieuwe vaardigheden opdoen, sociaal engagement opnemen, maar vooral zich eens goed kunnen uitleven. Met 155 erkende jeugdwerkinitiatieven heeft Gent een rijk en gevarieerd jeugdwerklandschap. Dat dit gesmaakt wordt blijkt ook uit de wachtlijsten die sommige groepen hanteren. Soms moeten ouders zelf kamperen voor een plekje.
 Ik ben  zelf gepokt en gemazeld in het jeugdwerk en peilde bij Schepen van Jeugd Elke Decruynaere (Groen) wat eraan gedaan wordt. Elke gaf aan dat anders dan bij kinderopvang en scholen er niet zomaar jeugdbewegingen bij gemaakt kunnen worden. Alles hangt immers af van het vinden van voldoende vrijwilligers als leiding. In samenspraak met de jeugdbewegingen komt er een Gentse wervingscampagne.
Mediaraven (expert in promotie en communicatie voor en door jongeren en jeugdwerk) zet een campagne op om jongeren warm te maken een engagement op te nemen in het jeugdwerk. Een pleidooi voor meer jong engagement in Gent dus, iets wat het jeugdwerk en de kinderen en jongeren alleen maar ten goede kan komen…

geplaatst op: 20/01/2015

< Terug

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wenst te blijven van mijn campagne, kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.