Perspectief op jobs voor kwetsbare doelgroepen noodzakelijk

Binnen de Gentse meerderheid is Groen altijd pleitbezorger geweest voor maximale toegang tot kwaliteitsvolle jobs. Ook voor de zwakste groep op de arbeidsmarkt. Vanuit het Vlaams niveau bestaat tot op vandaag nog steeds mist over initiatieven die moeilijk bereikbare doelgroepen drempelverlagend naar de arbeidsmarkt toe leiden zoals werkervaringsprojecten, artikel 60/61, Sine en PWA. Voor de werkervaringsprojecten kwamen vrijdag de vakbonden nog op straat voor de deur van de Vlaamse regering. Ook vanuit Gent waren was er een sterke vertegenwoordiging.

Ik vroeg al vorige maand aan Schepen Coddens (sp.a) hoe groot de impact van deze maatregelen is, en peilde opnieuw naar meer nieuws.

De schepen antwoordde dat het vanuit Vlaanderen stil blijft. In Gent gaat over 194 voltijdse equivalenten voor werkervaring (WEP+), waarvan 93 VTE binnen Stad en OCMW Gent, 420 VTE art. 60 en ongeveer 900 PWA’ers én dan zijn er nog diegene die de omkadering op zich nemen. Schepen Coddens sprak namens het college een engagement uit om in Gent niet te besparen op sociale economie en werkervaring. Maar het is wachten op duidelijkheid vanuit Vlaanderen...

Als kwetsbare doelgroepen op de arbeidsmarkt niet meer een plaats kunnen vinden en houden, komt er een sociaal bloedbad aan.


geplaatst op: 24/11/2014

< Terug

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wenst te blijven van mijn campagne, kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.