Kandidaat voor nationaal partijbestur omdat het anders kan

15 november is een belangrijk moment voor de partij, uiteraard vooral voor de voorzittersverkiezingen, maar ook omdat het nationaal partijbestuur samengesteld zal worden. Om hiervoor kandidaat te zijn, kreeg ik van de Oost-Vlaamse Ledenvergadering van Groen alvast een mandaat.

Op 15 november worden er uit heel wat kandidaten maximaal 10 personen gekozen.

Hieronder alvast mijn motivatie.

De beleidsmaatregelen van de rechtse regeringen wegen zwaar.

We zien het allemaal. Familieleden die niet weten hoe ze die extra jaren werken zullen volhouden. Buren die met de handen in het haar zitten over de onderwijskosten voor hun kinderen. Ik kom zopas van vzw Tejo, de verhalen van de jongeren die bij de ene maatregel naar de ander eigenlijk het gevoel krijgen, wij horen er niet bij in deze samenleving.

Mensen verdienen kansen, mensen verdienen perspectief. Daarom doen we aan politiek. En niet die keuzes van de 20ste eeuw die mensen kopje onder duwen.

Samen zorgen er samen voor dat het alternatief op z’n minst naar voor geschoven wordt. Als vrijwilliger, in de vakbond, in de gemeenteraad, en tot voor kort voor bij Jong Groen. Ik vind het belangrijk om engagementen ook te vertalen in het partijbestuur, om daarop voortbouwend het debat te voeden. En in te zetten op ons alternatief., waar we voor staan: sociale, rechtvaardige keuzes.

Ik wil samen met jullie een traject afleggen om draagvlak te zoeken voor die sociale rechtvaardige keuzes. Opdat we in 2018 opnieuw het glas kunnen heffen. Maar dan zonder kater. Maar vooral om , maar met oplossingen van de 21Ste eeuw  mensen opnieuw perspectief en veerkracht te bieden.
Het zal hard werken zijn, en we zullen er samen moeten voor vechten, maar ik ben er van overtuigd dat we er in samen in kunnen slagen, om dat alternatief te bieden.

Mensen verdienen perspectief. Dat is mijn drive. En het kan beter. Daarom ben ik syndicaal actief, Gents gemeenteraadslid en was ik de voorbije twee jaar voorzitter van Jong Groen. Als nationaal verantwoordelijke ben ik vakbondswoordvoerder in paritaire comités voor non-profit, dienstencheques en uitzendarbeid.

Geboren in West-Vlaanderen, thuis gekomen in Gent. Bij de lokale verkiezingen van 2012, werd ik samen met 10 andere Groenen verkozen voor de Gentse gemeenteraad en volg ik de thema's onderwijs, kinderopvang, jeugd, seniorenbeleid, OCMW, armoedebestrijding en werk op.

In oktober 2012 werd ik Jong Groen voorzitter, na twee jaar nationaal afdelingsverantwoordelijke en jongerenvoorzitter in Gent. In september mocht ik de fakkel met veel vertrouwen doorgeven. Met 28 lentes op mijn teller, is de goesting om mij te engageren in de verschillende geledingen van de partij nog lang niet weg.

Het partijbestuur is te belangrijk om alleen maar te vergaderen om te vergaderen. Het partijbestuur moet lijnen uitzetten op basis van overleg en discussie, waaraan ik mijn kritische maar constructieve bijdrage wil leveren.

Op nationale bijeenkomsten valt het op dat jongeren de weg vinden naar onze partij, maar onze partij vindt zelf te weinig de weg naar jongeren met een migratie of maatschappelijk kwetsbare achtergrond. Dit moet anders. Niet omdat dit politiek correct is, maar omdat het noodzakelijk is.

We hebben als progressieve ecologisten gelijk, maar gelijk krijgen gebeurt nog te weinig. Als lid van het partijbestuur wil ik initiatieven ondersteunen die de inbreng van de leden vergroten, de positie bij het middenveld versterken, en de verankering van onze partij in de buurten, gemeenten en steden verstevigen.

 Veerkracht versterken en de impact op milieu verkleinen. Het zijn niet de keuzes die we van de nieuwe regeringen moeten verwachten. Het is aan onze partij om de as te vormen van het alternatief, om duidelijk te maken dat het anders moet en… kan.  Niet met halve of wollige overwegingen, maar met doordachte en duidelijke keuzes.

 

 

geplaatst op: 22/10/2014

< Terug

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wenst te blijven van mijn campagne, kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.