Doet Gent genoeg tegen werkloosheid?

De werkloosheidscijfers voor augustus voor Gent zagen er niet rooskleurig uit. In de gemeenteraad werd dan gevraagd aan de schepen van Werk, Rudy Coddens wat de reden hiervoor is en in welke mate de stad initiatieven neemt om hieraan iets te doen.

Hieronder mijn tussenkomst.

 

Elke werkzoekende zonder perspectief op een job is er één te veel.

Het is evident dat onze fractie – en ik denk en hoop wij allemaal - bezorgd zijn over de hoge werkloosheidscijfers. We houden dan ook de vinger aan de pols in de commissie wat dit betreft.  

 

Als stad hebben we uiteraard een verantwoordelijkheid die we moeten opnemen. Ook al heeft het Vlaams niveau hier de belangrijkste rol te spelen. Maar goed wij dus ook. In dat kader hebben we voor de zomer een nieuwe beleidsnota Werk en Activering en de samenwerkingsovereenkomst tussen stad Gent, OCMW en de VDAB goed gekeurd. Overigens bij de samenwerkingsovereenkomst waren we toen ook vragende partij waren om de middelen vanuit Vlaanderen toch in beeld te krijgen. Ik weet niet of daar al meer over duidelijk is?

Ik onthoud in elk geval wel uit de beleidsnota dat we inspanningen leveren om de laagdrempelige toegang tot arbeid te verhogen: Ik denk aan de werkervaringsprojecten voor jongeren, meer tewerkstelling via  artikel 60 of via arbeidszorg, doorgroeikansen naar haalbare jobs,… Zoals ik zei, het is complementair op een al dan niet geslaagd stedenbeleid en werkbeleid van uit het Vlaams niveau. Inderdaad, het is – helaas – nog niet genoeg. Maar desalniettemin is het goede zaak dat wij ook de handschoen opnemen en ik ben er van overtuigd meneer de schepen, collega’s, dat we met de middelen die een stad hierin kan investeren het verschil maakt en perspectief biedt voor de werkzoekenden van vandaag.

 

geplaatst op: 23/09/2014

< Terug

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wenst te blijven van mijn campagne, kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.