Cannabis, tijd voor een frisse wind

Op 16 maart ging ik in debat met Paul De Grauwe (prof. London School of Economics), Louis Ide (senator N-VA en arts), Marleen Finoulst (hoofdredacteur Bodytalk en arts) in De Zevende Dag over het al dan niet legaliseren van cannabis.

Het debat kan je hier herbekijken.

Het is een debat dat bijzonder gevoelig ligt. Het is heeft me toch getroffen hoeveel ik aangesproken werd over ontsporingen, maar ook over stigmatisering.

Met andere woorden, ook al heb je een uitgesproken mening, dit is geen thema om het op een blauwe maandag eens door te duwen.

Een draagvlak in de samenleving creƫren hierover is belangrijk. Dit kan met een Ʃcht maatschappelijk debat, na de verkiezingen met gebruikers, slachtoffers, professionele begeleiders, straathoekwerkers en wetenschappers vanuit verschillende takken.

Mijn uitgangspunt is vooral dat het huidig cannabisbeleid faalt en dat we het beleid dringend moeten aanpassen door de overheid een sterkere rol te laten spelen. De illegaliteit zorgt er voor dat cannabis gevaarlijker wordt en de drempel om hulp te zoeken hoger is. Bovendien krijgen de welzijn- en preventiewerkers te weinig middelen. Legaliseren dus, om te reguleren.

 

Een analyse van De Wereld Morgen lees je hier.

geplaatst op: 16/03/2014

< Terug

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wenst te blijven van mijn campagne, kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.