Regeringen laten schoolverlaters in de steek, OCMW moet het oplossen.

In Gent zijn er op één jaar tijd 17% meer jongeren die een leefloon nodig hebben. Dat was het antwoord van schepen Coddens (sp.a) op mijn vraag  over de precaire situatie van sommige Gentse jongeren. 17% is een sterke stijging in één jaar tijd.

Naast de economische crisis ligt de  maatregel van regering Di Rupo aan de basis. De wachttijd voor jongeren werd van 9 naar 12 maanden verlengt. Werkzoekende jongeren zullen dus 3 maand langer moeten wachten op een uitkering als ze geen job vinden. De grootste impact zal in 2015 komen. Naast het uitstel van de inschakelingsuitkering, controleert de RVA jongeren strenger en dat terwijl er minder jobs zijn. De signalen van de jongeren die de controles ondergaan, terwijl ze écht werk zoeken en willen werken, zijn schrijnend. ABVV berekende dat in 2015 bijna 1000 extra Gentse jongeren bij het OCMW zullen aankloppen.

Ik stelde dat het OCMW en de Dienst Werk gewapend genoeg moeten zijn om, met de draagkracht die een stad heeft, jongeren een perspectief te geven.

Lees hier het artikel in de Gentenaar.

geplaatst op: 21/02/2014

< Terug

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wenst te blijven van mijn campagne, kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.