Burgemeester, mag ik overvaren. Ja of nee?

Stefaan Vanhecke bond de kat de bel aan. In Melle, Merelbeke, Destelbergen en De Pinte kunnen kinderen en jongeren die 'hinderlijke spelletjes spelen' een GAS-boete oplopen.

De jeugdraden uit de politiezone Rhode en Schelde riepen op 28/1/2014 aanwezig te zijn op een ludieke actie tegen die specifieke passage uit het  politiereglement.
De Jong Groen-afdelingen uit Merelbeke waren hierop aanwezig en ook het nationale Jong Groen bestuur.

Bekijk hier de reportage van het VRT-nieuws.

De passage die spelende kinderen zou kunnen bestraffen is een blamage voor het jeugdwerk. Ze staat symbool voor de toenemende onverdraagzaamheid voor kinderen en jongeren en staat in het rijtje van de klacht uit Lauwe dat het geluid van spelende kinderen als lawaaioverlast wou bestempelen, het sluiten van kindercrèches en de ultrasone tonen op de Kortrijkse pleinen om hangjongeren te verjagen.

Jong Groen maakt al maanden duidelijk dat het geen goede evolutie is om minderjarigen GAS-boetes te geven en dat het net méér problemen veroorzaakt dan oplost.
Als via een klacht bij de gouverneur of via justitie deze foute passage kan geweerd worden, des te beter. Maar indien het alleen via die weg zou kunnen, zou dit een enorm fiasco betekenen voor de politiek verantwoordelijken.

Gisteren schrapten we in Gent de befaamde ‘spel-passage’. Vandaag voeren we actie om dit ook in Merelbeke te schrappen. Want, welk signaal geven politiek verantwoordelijken aan minderjarigen als ze alleen ruimte krijgen hun ding te doen als politieke meerderheden hiertoe rechterlijk verplicht worden? En dat terwijl er de voorbije jaren geen grotere consensus is ontstaan in het middenveld dan over de absurditeit van GAS-boetes voor minderjarigen. Politici, kies vóór jongeren.

geplaatst op: 28/01/2014

< Terug

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wenst te blijven van mijn campagne, kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.