Terug in de gemeenteraad

De tijd gaat ongelooflijk snel.
Na de geboorte van Miel heb ik me laten vervangen in de Gentse gemeenteraad door Cengiz Centinkaya.

Op 26 januari zat ik terug op het vertrouwde plekje in het stadhuis. En het was eerlijk gezegd een mooie gemeenteraad om terug te komen.

Eerst en vooral omdat de raad unaniem goedkeurde dat 'spelen' zeker nooit door GAS-boetes bestraft kan worden. Dit was in Gent nog nooit geval en zal het nooit worden, maar het is soms beter duidelijkheid te scheppen.

En ook omdat bijvoorbeeld ook omdat gestemd werd over de Lage Lakendreef in Drongen: eind 2012 kreeg de Jeugddienst de vraag van 5 Drongense jeugdverenigingen, die op hetzelfde terrein hun werking hebben, naar inhoudelijke ondersteuning bij de heraanleg van hun terrein. Na gesprekken met hen en met de eigenaar vzw Parochiale Werken, werd besloten om nog verder te gaan. Het braakliggend terrein wordt niet enkel in speelruimte omgezet, maar ook publiek toegankelijk gemaakt. Vanuit de Dienst Gebiedsgerichte Werking en de Jeugddienst werd een participatietraject opgestart om buurtbewoners mee te betrekken in het project. Hierdoor krijgt het publiek domein een opwaardering, zal er minder overlast zijn en zal er meer speelruimte zijn. Dit is m.a.w. een pilootproject, waarbij Gentenaars en stadsbestuur de handen in elkaar slaan om samen meer speelruimte te creĆ«ren.  EĆ©n groene van de beleidsprioriteiten onder de hoede van schepen Elke Decruynaere.
geplaatst op: 27/01/2014

< Terug

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wenst te blijven van mijn campagne, kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.