Met een sterke ploeg naar 2014 om terug perspectief te brengen

Na het sociaal-economisch congres van Groen, was het dit weekend tijd om de topplaatsen voor de verkiezingen van 2014 aan te duiden.

Voor kieskring Oost-Vlaanderen worden de parlementsleden Stefaan Vanhecke, Elisabeth Meuleman en Björn Rzoska uitgespeeld als lijsttrekkers. Net daaronder zet onze partij mijn collega's uit Gent: Evita Willaert (2e plaats op lijst voor de Kamer en OCMW-fractieleider) en Sara Matthieu (3e plaats voor het Vlaams Parlement en gemeenteraadslid). Beiden maken grote kans verkozen te geraken om in Brussel het verschil te maken.

Voor het Europees parlement zal Bart Staes de lijst trekken is onze Gentse Fractieleider en directeur van Oikos, Dirk Holemans, eerste opvolger.

Schepen Filip Watteeuw duwt de federale lijst.
Op dezelfde lijst sta ik op een eerste opvolgersplaats. Een mooie zichtbare plaats die perspectief biedt.

Ook eerste opvolger voor het Vlaams Parlement staat Bram, Vandekerchove weliswaar, ook gemeenteraadslid in Gent.

Ik heb er ongelooflijk veel zin in. Ik wil mee het gezicht zijn van de vernieuwing en verjonging van de partij. Niet zomaar met mijn functie als gemeenteraadslid of voorzitter van Jong Groen, maar met de persoon die ik ben. Een jonge gast die verantwoordelijkheid niet uit de weg gaat, als teamspeler die de meerwaarde voor de partij centraal stelt. Bereid om een engagement op te nemen, bereid om te leren en de ingesteldheid om te werken. Ik wil zichtbaarder op de barricade staan, wetende dat zichtbaarheid dient om een verschil mogelijk te kunnen maken. Een verschil voor de jongeren, gezinnen en ouderen die vandaag kopje onder dreigen te gaan. Zwoegen, passie en samen werken: mijn basis om als politicus te kunnen overtuigen. Ik ben een campagnebeest, maar niet alleen tijdens de campagne. Ik voel me op mijn gemak in debatten, met zowel politieke tegenstrevers als de man in de straat. Jong zijn is op zich geen verdienste, de combinatie met een aantal jaar politiek engagement is dat meer. Over het functioneren als actor, in een groter geheel met een eigen groepsdynamiek en achterban, kan ik meespreken dankzij kansen als nationaal vakbondsverantwoordelijke, politiek bedrijven in Gent en trekker zijn bij Jong Groen. Vanuit die ervaring zijn mijn vertrouwde thema’s zorg, welzijn en het sociaal-economische. Al deze troeven speel ik graag uit bij een intenser engagement voor de partij.

Eén op de zes topplaatsen werd overigens door een Jong Groene ingenomen. In alle provincies krijgen jongeren kansen om zich te bewijzen. Lees hier meer over. Als voorzitter van Jong Groen ben ik natuurlijk fier op.

Met wie we dit in alle provincies zullen doen? Neem hier een kijkje…

 

Politici moeten kinderen en jongeren het signaal geven dat ze deel uitmaken van de samenleving. Met de inzet van deze jonge kandidaten geeft Groen alvast het goede voorbeeld. Het moet anders, omdat kinderen en jongeren jong moeten kunnen zijn. Geef jongeren stemrecht vanaf 16 jaar. Hervorm het onderwijs zodat het alle jongeren versterkt en discriminatie terugdringt. Geef jongeren kwalitatieve jobs, grijp in op de huurmarkt en schaf GAS-boetes voor minderjarigen af.
geplaatst op: 09/12/2013

< Terug

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wenst te blijven van mijn campagne, kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.