Ouderschapsverlof in de gemeenteraad

Eind november werd ik papa. Met Miel zijn we met drie thuis. Voor mij een reden om ouderschapsverlof in de gemeenteraad aan te vragen.
Als lokaal mandataris in Gent ben je minstens 2 weken per maand, elke avond weg: fractievergaderingen, gemeenteraden, commissievergaderingen etc... Dit zonder eens buiten te komen om naar activiteiten, recepties etc. te gaan, wat er natuurlijk ook bij hoort.

Ik blijf wel werken, maar die avonden thuis maken toch wel een groot verschil qua tijd en ruimte in het hoofd om op andere, ook belangrijke, dingen te focussen.

Blijkbaar was ik de eerste man in de Gentse gemeenteraad die gebruikt maakt van het ouderschapsverlof. Iets wat sinds 2001 mogelijk is door het gemeentedecreet. De eerste man in Vlaanderen die dit deed was, ook niet toevallig, ook een Groene.

Het voordeel van het opnemen van ouderschapsverlof is dat ik niet alleen zelf meer tijd heb, maar het gemeenteraadswerk niet blijft liggen door mijn vervanger.

Cengiz Cetinkaya zal mij tot eind januari opvolgen. Hij legde op de gemeenteraad van 25 november de eed af als gemeenteraadslid.

 

geplaatst op: 06/12/2013

< Terug

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wenst te blijven van mijn campagne, kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.