Jong Groen vernieuwt

De leden van Jong Groen verkozen een nieuw bestuur. Bram Van Braeckevelt (27) verlengt zijn mandaat als voorzitter, Wanda Lauwers (24) wordt de nieuwe ondervoorzitter. Van Braeckevelt, Gents gemeenteraadslid, gaat zijn tweede jaar in als voorzitter. Wanda Lauwers, lerares in Jette, is een nieuw gezicht in het bestuur.

Bram Van Braeckevelt: "Jongeren hebben gelijk als ze meer en beter willen. Waar halen de traditionele partijen het lef vandaan om jong zijn te bestraffen met GAS-boetes, terwijl zij slechts aan panda-politiek lijken te doen? Stemrecht vanaf 16 jaar, perspectief op jobs en hernieuwbare energie, daar zou politiek op moeten focussen."

Jong Groen heeft de wind in de zeilen. Vorige week werd aangetoond dat bijna één op de vijf jongeren kiest voor groene politiek. Het voorzittersduo wil dan ook op het einde van het werkjaar minstens 2500 leden in haar rangen hebben.

Ook Imade Annouri (districtraadslid in Antwerpen) verlengt zijn bestuursmandaat. Gert-Jan Abrams (co-voorzitter van Jong Groen Leuven) is de nieuwe afdelingsverantwoordelijke, Jan Keustermans leidt de internationale werking. Andere bestuursleden zijn Femke Meeusen (voorzitter Jong Groen Schoten), Lech Schelfout, Eline Deblaere en Céline Van Den Abeele. Lies Corneillie, de vorige ondervoorzitter en gemeenteraadslid in Leuven, zal de Raad van Bestuur leiden.

geplaatst op: 13/10/2013

< Terug

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wenst te blijven van mijn campagne, kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.