Betrokkenheid over opmaak van armoedebeleidsplan vanaf juli

Het eerste actiepunt in het bestuursakkoord is de opmaak van een integraal armoedebeleidsplan. Terecht, want het bestrijden van armoede is voor Groen een belangrijke prioriteit. Op de commissie Welzijn, Werk en Milieu vroeg ik aan schepen Coddens, bevoegd voor armoedebestrijding, hoe ver de voorbereiding staat van het armoedebestrijdingsplan. En vooral of de mensen in armoede effectief betrokken worden en beslissingen niet over hun hoofd heen worden genomen.

Schepen Coddens stelde dat de voorbereidingen volop bezig zijn en dat halverwege juni een eerste prioritair kader klaar zou moeten zijn. Vanaf juli worden dan de betrokkenen geconsulteerd en wordt er een beroep gedaan op het middenveld en alle vertegenwoordigers van mensen die in armoede leven. 

Het armoedebeleidsplan zou begin 2014 besproken kunnen worden in de gemeenteraad. Natuurlijk, hoe sneller, hoe beter. Elke burger die in armoede leeft is er één te veel. Maar een kwalitatief plan bevat ook de steun en de insteek van mensen die in armoede leven en is vooral een rode draad doorheen de diverse beslissingen van het stadsbestuur.

geplaatst op: 25/06/2013

< Terug

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wenst te blijven van mijn campagne, kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.