Mag het over de inhoud gaan?

Maandag en vandaag stelde Steven Samyn (De Morgen) dat politieke partijen geen duidelijke ideologie meer uitdragen. Hij heeft gelijk. Te veel partijen vissen in het bruine centrum en vijlen de kantjes van hun ideologie af, of laten ze achterwege om niemand tegen de borst te stoten. Ondertussen staren we ons blind op zogenaamde noodzakelijke besparingen met directe gevolgen voor het stijgend aantal leerlingen die school verlaten zonder diploma. Ouders op zoek naar crèche voor hun kinderen. Werklozen waarvan hun uitkering daalt terwijl ze op zoek naar een job die er niet blijkt te zijn. Zowel op economisch als ethisch vlak wordt een rechts beleid gevoerd, zonder dat de rechtse partijen daar veel hoeven voor te doen en dat onder het mom van 'goed beleid'. Partij neutrale denktanken en initiatieven zijn interessant, maar maken al te vaak een analyse die wel een belangrijke consensus bevat, zonder au fond een aantal schijnende zaken aan de kaak te stellen. Politici moeten durven dromen, stelt Paul Verhaeghe terecht.

We staan er bij en kijken er naar.

Auto's zijn de grootste oorzaak van vervuiling, maar ondertussen legt Vlaanderen meer wegen aan. De woonbonus zorgt voor duurdere huizen en hogere winst voor banken, terwijl mensen op straat leven. De loonkost is torenhoog terwijl belasting op winst uit kapitaal om mee te lachen is. Grote bedrijven krijgen het leeuwendeel aan subsidies om daarna te vertrekken uit België terwijl KMO's en non-profit organisaties vechten om te overleven en lokale tewerkstelling te garanderen.Tijd voor een ecologisch beleid.Tijd voor een samenleving, die kinderen kind laat zijn. Een samenleving gebaseerd op respect voor de overtuigingen en gewoontes van burgers en met een waardering voor de verscheidenheid.
Tijd om armoede echt aan te pakken, van bij de wortel, te beginnen bij kinderopvang, onderwijs.
Tijd voor een andere economie, met aandacht voor het Bruto Nationaal Geluk en kwaliteitsvolle producten met oog voor de grenzen van mens en natuur en voldoende jobs.

En wie het met mij niet eens is, daar ga ik graag het debat mee aan.
geplaatst op: 25/04/2013

< Terug

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wenst te blijven van mijn campagne, kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.