Ook niet-ingeschreven kleuters worden opgevolgd

Hieronder een verslag van tussenkomst en antwoord die ook in de Groen-fractiemailing verscheen.  Commissie Onderwijs, Personeel en Facility Management - 13 maart 2013 - Mondelinge vraag aan schepen van Onderwijs Decruynaere.

Kleuters naar de kleuterschool sturen is in Vlaanderen niet verplicht, maar wel sterk aan te moedigen. Zeker voor die kinderen met een kansarme achtergrond: onderwijs is immers hét instrument bij uitstek om gelijke kansen te bevorderen. In Gent werden 17% van de kleuters die voor het eerst naar school kunnen, dit jaar niet aangemeld via het centraal registratiesysteem www.meldjeaan.be. Ook vindt een aantal oudere kleuters (4-5 jaar) niet zijn weg naar de kleuterklas.

Groen-gemeenteraadslid Bram Van Braeckevelt stelde de vraag aan schepen Decruynaere (Groen) in welke mate kleuters die niet werden aangemeld of later ingeschreven zijn, worden opgevolgd. De schepen wees op de vele inspanningen die geleverd zijn om alle ouders te bereiken om hun kinderen in te schrijven. Dit vertolkt zich ook in een jaarlijkse stijging van de aanmeldingen. Voor wat de oudere kleuters betreft blijkt dat 64 kleuters, hetzij amper 1,1%, in het schooljaar 2011-2012 niet waren ingeschreven. Ieder dossier wordt concreet opgevolgd; zo blijkt dat het gros van deze kinderen elders is ingeschreven of niet in meer in Gent woont. Bram is tevreden met deze opvolging door de stad.

 

geplaatst op: 26/03/2013

< Terug

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wenst te blijven van mijn campagne, kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.