KAJ wint de Groene Bril

PERSMEDEDELING Jong Groen| Brussel, 1 februari 2013

KAJ verovert De Groene Bril

Bezoekers website Jong Groen stellen dat interimarbeid niet heiligmakend is.

Op haar nieuwjaarsreceptie heeft Jong Groen ‘De Groene Bril’ uitgereikt aan de Kristelijke Arbeiders Jongeren (KAJ). Daarmee wordt KAJ beloond met haar - in het oogspringende – actie en bedenkingen rond interimarbeid.

KAJ voert samen met werkzoekende jongeren actie om de manier waarop ze bij het werken en werk zoeken behandelend worden door interimkantoren.

Elk jaar reikt Jong Groen ‘De Groene Bril’ uit aan een organisatie of persoon die zich het voorbije jaar hard heeft ingezet op thema’s die ons nauw aan het hart liggen. Het is al de 7e keer dat de Groene Bril wordt uitgereikt. De voorbije jaren ging de prijs naar Verdraai De Wereld, UDEP en EVA, Vereniging voor Bos in Vlaanderen, Carrot Mob, JNM en UGent 1010.

Dit jaar is jongerentewerkstelling het centrale thema van Jong Groen. Vier organisaties werden genomineerd: vzw Jong (Jobkot), de Foyer (T-impact), Support en KAJ. Uiteindelijk haalde KAJ het met 65 % van de stemmen.

“Hoewel we De Groene Bril aan alle vier de organisaties hadden gegund, zijn we blij met de keuze van onze leden en sympathisanten voor KAJ”, bevestigt Bram Van Braeckevelt, voorzitter van Jong Groen. “Hoewel jongerenwerkloosheid weldegelijk een groter probleem is, biedt de tijdelijke tewerkstelling via interim-arbeid niet altijd een antwoord op de verwachtingen van jongeren. Jongeren willen ook zekerheid om hun leven te kunnen uitbouwen.”

In de nieuwjaarsspeech verwees Van Braeckevelt naar zijn oproep die hij eerder deed in de Zevende Dag, het oprichten van een ‘Taskforce Jongerenwerkloosheid’ met de betrokken ministers van de gewesten en de federale regering.

Bram Van Braeckevelt, voorzitter Jong Groen 0475/69.28.79

geplaatst op: 05/02/2013

< Terug

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wenst te blijven van mijn campagne, kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.