Taskforce Jongerenwerkloosheid

Deze morgen voor het eerst sinds lang de Gentse nieuwjaarsreceptie op Sint-Baafs gemist, maar een gegronde reden, ik garandeer het u!

Eerder lanceerde Fons Leroy de stelling dat de arbeidsmarkt grondig hervormd moest worden. Daarop inspelend schreef ik volgend opiniestuk.

Met een uitnodiging voor De Zevende Dag tot gevolg. Andere debaters: Karel Van Eetvelt (gedelegeerd bestuurder Unizo), Marc Leemans (ACV-voorzitter) en Sam De Bruyn (presentator Studio Brussel). Mijn rode draad was dat hervormen 'an sich' moet kunnen, als we maar voor ogen houden waarom we hervormen. Eén van de belangrijkste uitdagingen is het aanpakken van de  stijgende jongerenwerkloosheid...  Vandaar de oproep voor een taskforce, samengesteld uit sociale partners en de ministers van werk.

Klik hier om het debat te bekijken.

Jong Groen neemt zelf verder ook engagementen om Jongerenwerkloosheid op de agenda te plaatsen en constructieve voorstellen naar voor te schuiven. Na ons Open Forum van 22/12, organiseren we op 9/2 een themadag en op 16 en 17 maart ons congres.

Op onze nieuwjaarsreceptie van 1/2 maken we de winnaar kenbaar van 'De Groene Bril'. De vier genomineerden kan je hier vinden. Stemmen kan natuurlijk ook nog...


geplaatst op: 13/01/2013

< Terug

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wenst te blijven van mijn campagne, kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.